Over mij

Joehoe, mijn naam is Emma, 26 jaar. Een ervaringsdeskundige als het gaat om NAH, maar in het dagelijks leven ook een prima concept en copywriter. Die twee gaan heel goed samen, daarom richtte ik Mijn Bloedstollende Leven op. Een blog waarin ik mijn ervaringen met hersenletsel deel en… waar een boek over gaat komen. SPANNEND.

Op 18 januari 2018 kreeg ik op 23-jarige leeftijd een infarct en belandde ik in het ziekenhuis. Een bloedstolsel, in mijn hersenen. Zonder oorzaak. Ik moest opnieuw leren lopen, schrijven, zien, douchen, zelfs boterhammen smeren.

Nu, bijna twee jaar later, zie je aan de buitenkant niets meer. Ik werk weer 32 uur en lijk voor de buitenwereld dezelfde Emma als ik voorheen was. Maar de rechterkant van mijn lichaam blijft gek voelen. Elke pas die ik zet, herinnert me aan wat er gebeurd is en even snel make-up op doen is niet meer vanzelfsprekend. Mijn sociale leven is niet meer wat het geweest is, omdat op stap gaan, naar een festival of even impulsief afspreken met iemand er niet meer bij is.

In deze blog deel ik mijn hele rollercoaster van angst, verdriet en overlevingsdrang, maar ook van blijdschap, winst en mijlpalen, omdat ik zelf een verhaal gemist heb toen ik net ziek werd. Er zijn zóveel verhalen van mensen met NAH, maar niet van zulke jonge mensen. Waar de meeste lotgenoten zich zorgen maken om het zorgen voor hun kinderen, denk ik: ik héb nog niet eens kinderen. Ik ben vast niet de enige, en daarom hoop ik dat mijn verhaal een steun kan zijn. Als ik ook maar één persoon kan helpen met het vertellen van mijn verhaal, wil ik het doen.